[Gta04-owner] Absent Wi-Fi interface

Benjamin Deering ben_deering at swissmail.org
Sat Oct 13 03:08:00 CEST 2012


On 10/12/2012 04:35 PM, Bob Ham wrote:
> Hi all,
>
> I have received my GTA04 now (yay!).  I'm having problems with the Wi-Fi
> interface though.  I've installed QtMoko v48 which has a 3.5.0 kernel
> and the libertas-firmware package is installed.  Unfortunately, there is
> no Wi-Fi network interface listed.
>
> I have hso0, lo, pan0 and usb0 but never eth0 or wlan0.  The libertas
> module is not loaded after boot.  I have modprobe'd libertas and no
> interface appears.  The only information in dmesg is this line:
>
> [ 3314.234374] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
>
> I have executed the "Turn on Wifi" and "Restart wifi" scripts via the
> QtMoko menu.  Neither make an interface appear.  I have executed the
> default Debian installation installed on NAND and cannot get an
> interface there either.
>
> The odd thing is that bluetooth works fine.  This is odd because as I
> understand it, bluetooth and wifi are on the same silicon.
>
> I fear there may be a hardware problem.  Is there a way to canonically
> determine whether the Wi-Fi hardware is properly integrated and working
> correctly?
>
> Regards,
>
> Bob
>
>
>
> _______________________________________________
> Gta04-owner mailing list
> Gta04-owner at goldelico.com
> http://lists.goldelico.com/mailman/listinfo/gta04-owner
There is the test script in the hw-validation image.  I think it is in a 
subdirectory of the home directory.  If that passes, you may want to 
read what the wifi test is.

Ben
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.goldelico.com/pipermail/gta04-owner/attachments/20121012/8af555c5/attachment.html>


More information about the Gta04-owner mailing list