[Letux-kernel] letux 5.4 +pyra

Andreas Kemnade andreas at kemnade.info
Fri Dec 27 09:13:37 CET 2019


On Tue, 24 Dec 2019 09:35:49 +0100
"H. Nikolaus Schaller" <hns at goldelico.com> wrote:

> Hi Andreas,
> 
> > Am 23.12.2019 um 16:26 schrieb Andreas Kemnade <andreas at kemnade.info>:
> > 
> > On Tue, 17 Dec 2019 22:29:42 +0100
> > "H. Nikolaus Schaller" <hns at goldelico.com> wrote:
> >   
> >>> Am 17.12.2019 um 21:39 schrieb H. Nikolaus Schaller <hns at goldelico.com>:
> >>> 
> >>>   
> >>>> Am 07.12.2019 um 23:06 schrieb Andreas Kemnade <andreas at kemnade.info>:
> >>>> 
> >>>> Hi,
> >>>> 
> >>>> I get this on the pyra. Is it just me or is there really something
> >>>> rotten with pyra and 5.4?    
> >>> 
> >>> I now have got almost the same with 5.5-rc2. Hadn't tested yet on Pyra.
> >>> 
> >>> So there is something broken already in 5.4. Seems to be related to
> >>> serial_omap and/or hwmods.
> >>> 
> >>> Have to compare once again omap2plus_defconfig with letux_defconfig...    
> >> 
> >> even binaries of 5.3 do no longer boot.
> >> 
> >> What I suspect is that there is the wrong device tree. And I have done
> >> a cleanup of the device tree files recently - maybe around 5.4.
> >> 
> >> Unfortunatley there was a mistake in the version encoding resistors
> >> so that some different boards do report the same version code.
> >> This breaks the automatic switch between all device tree files.
> >> 
> >> It affects only 3 or 4 prototypes and I have one of these...
> >> Maybe yours is also affected.
> >> 
> >> So what .dtb does u-boot report?
> >>   
> > U-Boot 2016.11-00295-gba585a4 (Sep 21 2018 - 15:39:55 +0200)
> > 
> > LPAE build running in hypervisor mode!
> > CPU  : ARM Cortex-A15 r2p2
> > SoC  : OMAP5432-GP ES2.0
> > Board: Pyra with Letux Cortex 15
> > I2C:   ready
> > DRAM:  2 GiB
> > Reset:  peripherals
> > MMC:   Found LC15 V5.1
> > board_mmc_init called (vers = 51)
> > U-Boot
> > soft: gpio82 = 0 (mmc1=eMMC)
> > OMAP SD/MMC: 0, OMAP SD/MMC: 1, OMAP SD/MMC: 2
> > *** Warning - bad CRC, using default environment
> > 
> > Found Pyra MB V5.1
> > Device Tree: omap5-letux-cortex15-v5.1+pyra-v5.1.dtb  
> 
> yes, that is the problematic early prototype version...
> Just
> 
> cp omap5-letux-cortex15-v5.1+pyra-v5.1.2.dtb omap5-letux-cortex15-v5.1+pyra-v5.1.dtb
> 
> and it should work again.
> 
at least to some degree...

so is it:
--- pyra-mainboard-v5.1.dtsi	2019-12-25 19:53:19.884648941 +0100
+++ pyra-mainboard-v5.1.2.dtsi	2019-12-25 19:53:19.884648941 +0100
[...]
@@ -67,7 +53,3 @@
 	/* use otg_path regulator */
 	vbus-supply = <&otg_path>;
 };
-
-&wlcore {
-	compatible = "ti,wl1835";
-};


Regards,
Andreas


More information about the Letux-kernel mailing list