[Letux-kernel] Debugging 4.11-rc6 on GTA04

Andreas Kemnade andreas at kemnade.info
Tue Apr 11 12:43:30 CEST 2017


On Mon, 10 Apr 2017 22:01:28 +0200
"H. Nikolaus Schaller" <hns at goldelico.com> wrote:

> 
> > Am 10.04.2017 um 20:13 schrieb H. Nikolaus Schaller <hns at goldelico.com>:
> > 
> > Hi,
> > I have found a little time to upgrade our tree to 4.11-rc6
> > and for the first time there were no kernel oops on the GTA04(A5)
> > until login.
> > 
> > Only the LCD is broken :(
> > 
> > On the Pyra the same kernel works well. So it seems to be
> > OMAP3 specific (maybe again some interference of the TILER
> > addition, but I can easily check by merging my 4.11-rc6
> > without TILER).
> 
> I have now built w/o TILER and for the first two boot attempts I had the
> same error. But the third one succeeded. This time I got
[...]
> 
> And the ethernet gadget was not loaded (initially). No VBUS event reported. But charger started charging.
> 
> After unplugging the USB cable I got:
> 
> root at letux:~# [  230.016326] musb-hdrc musb-hdrc.0.auto: VBUS_ERROR in b_idle (90, <VBusValid), retry #0, port1 00000100
> 
> And then:
> 
> [  237.857330] g_ether gadget: high-speed config #1: CDC Ethernet (ECM)
> [  238.624481] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): usb0: link becomes ready
> 
> Otherwise I didn't see any significant issue.
> 
> So it looks as if we still have two bugs: one in musb and another one in TILER/crtc.
> 
Sounds like problems which can be bisected on mainline. I think I will
bisect this evening a bit. With musb, there is probably just another
enable/disable balancing problem which must be somehow worked around in
the glue layer or phy. 

Regards,
Andreas
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 819 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
URL: <http://lists.goldelico.com/pipermail/letux-kernel/attachments/20170411/84554fb6/attachment.asc>


More information about the Letux-kernel mailing list