[Gta04-owner] Goldelico Replicant 4.2 Update (suspend + accel)

Alexandre Roumiantsev ran at mail.wplus.net
Tue Apr 8 18:49:18 CEST 2014


Hello

Spend some time to install LIS302, but have not get any success.
Please, can somebody help 
1) to find which sensor exist at the device?
2) if it is LIS302, which setting in gta04_defconfig have to be fired?

Thank in advice, Alexandre.

> Try to configure a LIS302 driver into your kernel.
> E.g. that
> one: http://lxr.free-electrons.com/source/drivers/misc/lis3lv02d/
> (CONFIG_SENSORS_LIS3_I2C)
> 
> Then check again in /sys/class/input/*/name for a lis3lv02d or
> similar. Set the correct permissions (via init.gta04.rc) for
> /dev/input/event* - corresponding to the input device where you found
> the correct name. Afterwards you have to update the libsensors (in
> devices/goldelico/gta04/libsensors/bma180.c) to check also for the
> name you found in /sys/class/input/*/name instead of just for
> "bma150".
> 
> The rest of the HAL _should_ be pretty similar, as the LIS302 as well
> as the BMA180 both provide ABS_X/Y/Z data. But my devices don't have a
> LIS302, so I can't check. But please feel free to ask if you need
> further help!
> 
> BR,
>   Lukas
> 
> 2014-04-07 14:09 GMT+02:00 Alexandre Roumiantsev <ran at mail.wplus.net>:
> > Hello, Lukas
> >
> > I am sure in same kernal defconfig. But you really right - my device
> > is A3 model and I am looking now info about LIS302. Do have any?
> >
> > Best regards, Alexandre.
> >
> >
> >
> > 2014-04-07 14:46 GMT+04:00, Lukas Maerdian <lukas at goldelico.com>:
> >> 2014-04-06 6:42 GMT+02:00 Alexandre Roumiantsev
> <ran at mail.wplus.net>:
> >>> Hello
> >>>
> >>>> Also make sure, that /sys/class/input/input1/name is "bma150".
> >>>> Otherwise you need to set the correct permissions on another
> >>>> node.
> >>>
> >>> I have look at /sys/class/input/input1/name and find that it is
> >>> twl4030_pwrbutton
> >>> At my device I have next list of /sys/class/input/input?:
> >>>
> >>> /sys/class/input/input0
> >>> tsc2007
> >>> /sys/class/input/input1
> >>> twl4030_pwrbutton
> >>> /sys/class/input/input2
> >>> twl4030:vibrator
> >>> /sys/class/input/input3
> >>> gta04 Headset Jack
> >>> /sys/class/input/input4
> >>> Phone button
> >>> /sys/class/input/input5
> >>> 3G Wakeup
> >>
> >> Hi Alexandre,
> >>
> >> it looks like your BMA180 is not properly configured. Do you have
> the
> >> kernel driver loaded or compiled in? Are you using the same
> defconfig
> >> as in the 3.12-replicant4 branch? Are you using a GTA04A4 - I think
> as
> >> of this revision all devices should have the BMA180, some A3 models
> >> were also deployed with a LIS302.
> >>
> >> BR,
> >>   Lukas
> >>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 198 bytes
Desc: This is a digitally signed message part
URL: <http://lists.goldelico.com/pipermail/gta04-owner/attachments/20140408/03248d53/attachment.bin>


More information about the Gta04-owner mailing list