[Gta04-owner] Bluetooth handsfree unit

Gilles Filippini gilles.filippini at free.fr
Mon Nov 26 16:56:15 CET 2012


Radek Polak a écrit , Le 26/11/2012 16:13:
> On Monday, November 26, 2012 03:11:23 PM Gilles Filippini wrote:
> 
>> I haven't succeeded in setting up my GTA04 to work with a Bluetooth
>> handsfree unit. I have two such devices (Jabra BT2035 and Lenco BT25),
>> and the result is the same with both of them:
>> * pairing does work
>> * I can answer and end calls
>> * but no sound on either side, whatever sound profile I select during
>> the call: bluetooth headset, speaker, earpiece.
>> * btw, none of these profiles is selected when the call starts.
>> * I can hear an occasional sound artifact from time to time on the
>> device, independently of the call context.
>>
>> The devices work correctly when paired with my eeepc.
>>
>> Any clue?
> 
> If you have Freerunner you could compare what is different, because on FR it 
> works so most likely there's something different in the HW.
> 
> The problem can be in devices's plugins/audiohardware. It should be copy of 
> GTA02's audiohardware and the bluetooth bits are there in BluetoothAudioState 
> class.

No more Freerunner to test with, unfortunately. Bluetooth never worked
there as far as I remember. Last cause was bluetoothd segfaulting at start.

> I'd also check log for "Audio state" category and maybe you need to issue to 
> "_OPCMPROF=3" to the modem (= bluetooth headset).

Speaking about log, how do I enable it? I see nothing relevant in
/var/log, and syslog has size 0.

Thanks,

_g.


More information about the Gta04-owner mailing list