[Gta04-owner] QtMoko v51 xmas edition

Adrien Dorsaz adrien at adorsaz.ch
Wed Dec 26 19:05:00 CET 2012


Hello,

I'll be on holidays up to 30 December, so I'll investigate more in these
bugs in 2013.

Happy new year,
Adrien


Le mardi 25 décembre 2012 à 19:18 +0100, Radek Polak a écrit :
> On Tuesday, December 25, 2012 10:25:02 AM Adrien Dorsaz wrote:
> 
> > Hello,
> > 
> > I've tried last days v51 and I'm proud to say that my wife found the
> > sound was better (louder) with this version than v50 (with the GTA04A4).
> 
> Nice, it's probably Neil's work - i havent even noticed yet :)
> 
> > But it seems that there is a regression with calls : I don't know if
> > it's the modem which isn't well disconnected after a call or if it's
> > just an issue with pulseaudio, but sometimes I receive a call and I'm
> > unable to discuss because I don't have sound and my correspondant
> > doesn't hear me. Could someone confirm this regression ?
> 
> Hmm i am running v51 for like 2 weeks now and i had quite many calls, but it 
> always worked for me...
> 
> > I've also noticed that pulseaudio uses 6-16% of CPU continuously (as it
> > was with v50), but if I try the "kill" workaround it seems that I can't
> > hear sound during call (maybe that was the bug above, I don't know).
> 
> This looks suspicious. It should be < 1% normally and on my device it is. Can 
> you use strace to check what it is doing (preferably after reboot)? Something 
> like this:
> 
>         apt-get install strace
>         ps -A | grep pulse
>         strace -p 1234 (where 1234 is pid of pulseaudio)
> 
> > Can someone confirm that wifi doesn't connect any more ? (maybe I've
> > missed my configuration, but I've tried ten times).
> 
> Wifi works for me well - i tried at least 3 AP's, 2 of them WPA2 and one of 
> them open.
> 
> > I'm trying to build qtmoko for my pc, to see if I can fix little bugs
> > with old applications : e.g. google translate doesn't display the new
> > "keyboard button" (like terminal)
> 
> Again for me it seems to work. After pressing button on the bottom bar 
> keyboard is shown:
> 
> http://scap.linuxtogo.org/files/76c753e240fe19ba03e8ba0334e32c20.png
> 
> > or mqutim can't connect to my xmpp
> > server (maybe that's a bug due to the newer version of qt).
> 
> I had problems with rebuilding mqutim. Maybe i was missing some dependencies. 
> 
> The thing with Qt is that with every new version there n new regression and 
> zero regressions fixed. It becomes quite tiresome, but i hope we will have 
> some peace when we fix all the current regressions with Qt 4.8.3.
> 
> Regards
> 
> Radek
> 
> 
> 

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 198 bytes
Desc: This is a digitally signed message part
URL: <http://lists.goldelico.com/pipermail/gta04-owner/attachments/20121226/52d386a5/attachment.bin>


More information about the Gta04-owner mailing list