[Letux-kernel] LetuxOS: kernel: letux-5.5-rc1

Andreas Kemnade andreas at kemnade.info
Tue Dec 10 19:55:28 CET 2019


On Tue, 10 Dec 2019 18:05:22 +0100
Andreas Kemnade <andreas at kemnade.info> wrote:

> On Tue, 10 Dec 2019 15:38:44 +0100
> "H. Nikolaus Schaller" <hns at goldelico.com> wrote:
> 
> > > Am 10.12.2019 um 11:30 schrieb H. Nikolaus Schaller <hns at goldelico.com>:
> > > 
> > >     
> > >> Am 10.12.2019 um 11:21 schrieb andreas at kemnade.info:
> > >> 
> > >> Hi,
> > >> 
> > >>     
> > >>> Hi,
> > >>> I have rebased our feature branches to v5.5-rc1 and merged.
> > >>> 
> > >>> Results are:
> > >>> * CI20 board boots (reporting problems with setting up IRQs)
> > >>> * neither BeagleBoardBlack nor GTA04 shows any activity after "Starting
> > >>> kernel..."
> > >>> * Udoo neo does not boot as well
> > >>> * RasPi 3B+ the same :-C
> > >>> 
> > >>> So there is a quite fundamental problem for ARM...
> > >>>     
> > >> .. in letux additions
> > >> my autoboot setup happily boots linus/master on letux3704.    
> > > 
> > > Ok, half of the bisect saved :)
> > > 
> > > And since it affects *all* ARM platforms it can't be some
> > > subsystem driver.    
> > 
> > Yes, with omap2plus_defconfig I can boot the GTA04.
> > It just makes 5 seconds delay after Starting Kernel...
> > until something happens.
> > 
> > Only the display remains black, although I have pwm_bl and
> > panel_simple modules loaded.
> > 
> > Even pvrsrvctl --start --no-module works if I enable SGX.
> > Just gles1test1 fails because there is no "primary display".
> > 
> > So it must be something "simple", maybe CONFIG related.
> >   
> I see
> [   13.300109] [drm] Initialized omapdrm 1.0.0 20110917 for omapdrm.0
> on minor 0
> 

I am home now, so I can check visually. I see a picture, no black screen. The
usual qr-code after boot is displayed.

Regards,
Andreas


More information about the Letux-kernel mailing list