[Letux-kernel] linux-next test report

H. Nikolaus Schaller hns at goldelico.com
Sun Sep 23 19:40:06 CEST 2018


Hi,

> Am 23.09.2018 um 17:58 schrieb Andreas Kemnade <andreas at kemnade.info>:
> 
> Hi,
> 
> since it is raining too much, it is hacking-time:
> I tested linux-next + corrected makefile on my gta04a5:
> 
> # i2cdetect -y -r 1
>     0  1  2  3  4  5  6  7  8  9  a  b  c  d  e  f
> 00:          -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 
> 10: UU 11 UU -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 
> 20: -- -- -- -- -- -- -- -- -- 29 -- -- -- -- -- -- 
> 30: -- -- -- 33 -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 
> 40: -- -- -- -- -- UU -- -- UU -- -- -- -- -- -- -- 
> 50: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 
> 60: -- -- -- -- -- -- -- -- -- 69 -- -- -- -- -- -- 
> 70: -- -- -- -- -- -- UU --                         
> 
> missing drivers/bindings: si4721, bmg160, bno055, torch 

I think bmg160 could be there, but the others have no
upstream drivers and DTS records.

> 
> 
> touchscreen (besides of calibration): ok
> display: ok
> modem/ehci: (besides of things in my fixes branch and with poweron via
> manual gpio) ok
> wlan: ok
> 
> sound:
> root at gta04:~# arecord -l
> **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
> card 0: voice [GTA04 voice], device 0: 49026000.mcbsp-gtm601 gtm601-0 []
>  Subdevices: 1/1
>  Subdevice #0: subdevice #0
> 
> [   66.311065] omap-twl4030 sound: ASoC: failed to init TWL4030 HiFi: -22
> [   66.342224] omap-twl4030 sound: ASoC: failed to instantiate card -22
> [   66.349334] omap-twl4030 sound: devm_snd_soc_register_card() failed: -22
> [   66.437316] omap-twl4030: probe of sound failed with error -22

Hm. Then we have something missing in upstream. Maybe we have
upstreamed the jack-detect-gpio problem...

> 
> charging:  ok besides of known problems
> usb gadget: ok
> musb/charging ok besides of known problems

Looks almost as expected!

BR,
Nikolaus



More information about the Letux-kernel mailing list