<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"></head><body dir="auto"><div><br></div><div><br></div><blockquote type="cite"><div>
  
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html;
      charset=ISO-8859-1">
  
  
    Hi everybody,<br>
    <br>
    I can now say that openSUSE 12.3 for ARM runs on the GTA04.<br>
    The current state is a bootable image that runs on one sdcard
    partition<br>
    Here is what has been done:<br>
    + create dummy bootloader to take care of bootargs.scr generation
    and automatic symlinks /boot/{uImage,bootargs.scr}<br>
    + package neil-plus kernel<br>
    + set up USB Network (192.168.0.202)<br>
    + add Maliit onscreen keyboard to login screen<br>
    + modify lightdm greeter so the keyboard doesn't hide it<br>
    + modify the JeOS and XFCE packages of opensuse arm port to generate
    images for gta04<br>
    <br>
    All the work is done in home:mayerjosua:GTA04 project on <a href="https://build.opensuse.org/project/show?project=home%3Amayerjosua%3AGTA04">build.opensuse.org</a>,<br>
    Images are available <a href="http://download.opensuse.org/repositories/home:/mayerjosua:/GTA04/images/">here</a>.<br>
    <br>
    What could be done(not ordered):<br>
    + make rpm package of the powervr userspace libraries (I already did
    that for Mer) but its not so much use without DRI<br>
    + add gta04 patches on top of standard suse kernel<br>
    + add onscreen keyboard to yast2-firstboot<br>
    + Maliit onscreen keyboard improvement<br>
    + run touchscreen calibration on startup<br>
    + new lightdm greeter that fits our screen well<br>
    <br>
    Feel free to haev a lot of fun with it.<br>
    <br>
    <br>
    Regards<br>
    Josua Mayer<br>
    <br>
    <br>
    PS: root-password is linux</div></blockquote><br><div>Hi, </div><div>Today I installed openSUSE on my SD Card. It works good! Thank you for your work!</div><div><br></div><div>But: I have had some problems.</div><div><br></div><div>XFCE will not start automatically. I have no idea why. </div><div>I Pluged the serial cable in. I entered 'startx' because I thought the XServer isn't running.</div><div>Now the XServer runs and XFCE started correctly. </div><div><br></div><div>I saw the onscreen Keyboard only one time. I looks great!! I think after improve the keyboard it will be the best onscreen keyboard. </div><div><br></div><div>I have noticed that the WLAN device isn't working (or I'm just too stupid to make it work.)</div><div>I think it is because of the missing patches.</div><div><br></div><div>But In summary, I can say it's very greatful!  Thank you very much!</div><div><br></div><div>Regards </div><div>Christoph Bänsch </div><div><br></div><div><br></div></body></html>