i have a dongle modem of the same brand and i found that the haewei E220 is more compatable,,ie :it works on more systems than the Globetrotter<br>  <div style="font-family: times new roman, new york, times, serif; font-size: 12pt;"> <div style="font-family: times new roman, new york, times, serif; font-size: 12pt;"> <div  dir="ltr" > <font size="2" face="Arial"> <hr size="1">  <b><span style="font-weight:bold;">From:</span></b> Boudewijn <wankelwankel@yahoo.com><br> <b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b> List for communicating with real GTA04 owners <gta04-owner@goldelico.com> <br> <b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Tuesday, February 14, 2012 10:30 PM<br> <b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b> Re: [Gta04-owner] Modem crashing?<br> </font> </div> <br>
On Tuesday 14 February 2012 13:52:54 Radek Polak wrote:<BR>> Hi,<BR>> i am now playing some more with GTA04's modem. Here is what i am doing:<BR>> <BR>> 1/ Dial GTA04's number from other phone.<BR>> 2/ Let it ring a few times.<BR>> 3/ Hangup on the other phone.<BR>> <BR>> After hangup i get this from kernel:<BR>> <BR>>     usb 1-2: USB disconnect, device number 2<BR>>     usb 1-2: new high-speed USB device number 3 using ehci-omap<BR>>     usb 1-2: New USB device found, idVendor=0af0, idProduct=8800<BR>>     usb 1-2: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=0<BR>>     usb 1-2: Product: Globetrotter HSUPA Modem<BR>>     usb 1-2: Manufacturer: Option N.V.<BR>> <BR>> To me it looks like the modem crashed or was at least disconnected. Can<BR>> someone try this too? It's under QtMoko v39. I will try from
 console now...<BR><BR>Something did happen today that would be explained by the modem crashing: I <BR>could not receive or place phone calls after the phone woke from suspend with <BR>a "running conversation"<BR><BR>In some more detail: <BR>- I received a phone call (first incoming since boot, had outgoing already)<BR>- Calling party hung up <BR>- I didn't pay attention and put the phone away<BR>- close to two hours later I woke the phone to make a call<BR>- the "phone" dialog was running, with at that moment some 1:45 hour of <BR>connection<BR>- I closed the connection and tried to make calls to several numbers<BR>- later I heard I could not be reached at that time either.<BR>- the battery was running flat by then<BR><BR>Two more things to mention: <BR>- My wife complained about me being hard to understand, and I had difficulties <BR>hearing her as well. It turned out I had been playing with the screen <BR>rotation, and held the phone 180 degrees
 rotated to my ear... :-P<BR>- Not being able to make or receive phonecalls, I shut down the phone to <BR>replace the battery. "uptime" gave 8:45 hours of uptime. That is on a single <BR>battery with no recharging in between. That's almost "mainstream", is it not? <BR><BR>Sorry I won't be able to check the reaction after dialing in and hanging up,.. <BR>Household is calling (I thought to give it a try, but networkmanager is <BR>interfering and kicking down the link every 30 seconds... :-( <BR><BR>Boudewijn <BR><BR><br />_______________________________________________<BR>Gta04-owner mailing list<BR><a ymailto="mailto:Gta04-owner@goldelico.com" href="mailto:Gta04-owner@goldelico.com">Gta04-owner@goldelico.com</a><BR><a href="http://lists.goldelico.com/mailman/listinfo/gta04-owner" target=_blank >http://lists.goldelico.com/mailman/listinfo/gta04-owner</a><BR><br><br> </div> </div>