[Gta04-owner] Upstream Replicant 4.2 support for GTA04

Lukas Maerdian luk at slyon.de
Thu Mar 6 13:27:54 CET 2014


2014-03-06 13:14 GMT+01:00 Dr. H. Nikolaus Schaller <hns at goldelico.com>:
>
> Am 06.03.2014 um 13:08 schrieb Lukas Maerdian:
>
>> 2014-03-06 12:28 GMT+01:00 Radek Polak <psonek2 at seznam.cz>:
>>> On Thursday, March 06, 2014 11:00:58 AM Lukas Maerdian wrote:
>>>>> -> This happens to me only on my old battery (from ~2008),
>>>
>>>>> whereas everything works as expected on a new battery from ~2013.
>>>
>>>>> Could this be a hardware issue?
>>>
>>> Does the driver report anything at all? Can you please paste:
>>>
>>> cat /sys/class/power_supply/bq27000_battery/uevent
>>
>> uevent just reports this (with the old battery):
>>  POWER_SUPPLY_NAME=bq27000-battery
>>  POWER_SUPPLY_PRESENT=0
>>
>> As soon as I put in the new battery (while the system is running),
>> uevent contains all the information and all the other nodes are
>> working as well.
>
> Looks as if either
> * bq27000 chip in old battery is broken so that it does not respond to hdq requests
> * HDQ contact pad (CC) of old battery could be corroded

Yes, the pad looks a bit used, see attachment:
The top battery is the old one and its middle pad (this is the HDQ,
right?) is sort of greenish.

BR,
  Lukas
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: IMG_0006.jpg
Type: image/jpeg
Size: 40977 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.goldelico.com/pipermail/gta04-owner/attachments/20140306/2d613ca9/attachment-0001.jpg>


More information about the Gta04-owner mailing list