[Gta04-owner] QtMoko v41

Michele Brocco ssj2micvm at gmail.com
Tue Mar 13 22:10:00 CET 2012


On 3/13/12, Radek Polak <psonek2 at seznam.cz> wrote:
> On Tuesday 13 March 2012 12:59:23 Michele Brocco wrote:
>
>> A brief review of v41 so far.
>>
>> First of all: thanks to you Radek and to Neil as usual :) You are great!
>
> Thanks for testing.
>
>> here the qtmoko related things I had time to test so far:
>>
>> * WLAN: works very reliably
>
> Can you please share how is wifi sensitivity for you? I can connect only
> when i
> am very close to the AP.
I can access mit AP from all over flat, so it is "normal". Overall,
the sensitivity is a bit worse than of the WLan adapter of the N900.
Download rate is max 120K/s from debian repositories.

>
>> * GPRS: is deactivated right? because it always says "pending" and
>> does not connect
>
> It's not implemented yet for GTA04...
>
>> * Sound quality during calls: is fine from both sides!
>
> Nice to hear, i think i will try to raise a volume for default states
> though..
Yes. I just had the calls in quiet environments. Raise the volume
can't be wrong.

>
>> * Bluetooth: I think some paths changed with the never kernel, because
>> the "bluetooth up" script does mentions wrong paths. it used to work
>> in previous versions so I guess it's really just a matter of paths.
>
> For me bluetooth is not working with 3.2 kernel. This is what i get:
>
> root at neo:~# rfkill list
> 0: GPS: GPS
>         Soft blocked: no
>         Hard blocked: no
> 1: Bluetooth: Bluetooth
>         Soft blocked: no
>         Hard blocked: no
> 2: hso-5: Wireless WAN
>         Soft blocked: no
>         Hard blocked: no
> 6: phy3: Wireless LAN
>         Soft blocked: no
>         Hard blocked: no
> root at neo:~# hciattach -s 115200 /dev/ttyO0 any 115200 flow && sleep 2
> Device setup complete
> root at neo:~# hciconfig -a
> hci0:   Type: BR/EDR  Bus: UART
>         BD Address: 00:00:00:00:00:00  ACL MTU: 0:0  SCO MTU: 0:0
>         DOWN INIT RUNNING
>         RX bytes:0 acl:0 sco:0 events:0 errors:0
>         TX bytes:39 acl:0 sco:0 commands:9 errors:0
>
> root at neo:~# hciconfig hci0 up; sleep 2
>
> Can't init device hci0: Connection timed out (110)
>
> and there is following error in dmesg repeated:
>
> 14573.206573] Bluetooth: hci0 command tx timeout
>
> With 2.6.32 it works good. I guess it has to do something with USB power
> saving patches. I can remember it somehow worked on early 3.2 kernels.
>
>> * melodiQ app: returns always that I entered the wrong captcha
>> * Aurora: watch youtube-dl feature does not work as it seems. Is it
>> possible to make it work? If not maybe it's better to kick that
>> option?
>
> The web api on both has changed, so we have to update the apps to make them
> working again...
>
>> * Power Management: it seem to does not associated the charging status
>> to the "plugged in" power management state. besides that it works fine
>
> Known bug, but no time to fix it yet.
>
>> * GPS with NeronGPS+AGPS: works. did not have a fix indoor (in front
>> of the window), but outdoor I had one in approximately 1:30-2 minutes.
>> the second time i had a fix in approximately 10 seconds.
>
> Nice to hear.
>
>> * boot time from NAND: approx. 40s (measured from boot menu)
>> * boot time from SDHC 4G Toshiba: approx. 55s (measured from boot menu)
>
> I bough 16GB class 10 SDHC card yesterday and i can boot in 30s. I have same
> 40s for NAND. Maybe UBIFS can even improve it. Anyways we are now faster
> then
> Android and iPhone ;-)
>
ooooh yes! :)


More information about the Gta04-owner mailing list