[Community] [Gta04-owner] Goldelico Replicant 4.2 with Wifi

Neil Jerram neil at ossau.homelinux.net
Wed Mar 19 22:58:28 CET 2014


Neil Jerram <neil at ossau.homelinux.net> writes:

> Neil Jerram <neil at ossau.homelinux.net> writes:
>
>> "Dr. H. Nikolaus Schaller" <hns at goldelico.com> writes:
>>
>>> Am 19.03.2014 um 20:48 schrieb Neil Jerram:
>>>
>>>> "Lukas Maerdian" <luk at slyon.de> writes:
>>>> 
>>>>> Do you have an up to date uboot, which provides the 'mux=' parameter? Because
>>>>> that is how we detect the device variant. You can check it via /proc/cmdline
>>>> 
>>>> root at android:/ # cat /proc/cmdline                                             
>>>> console=ttyO2,115200n8 vram=12M omapfb.vram=0:8M,1:4M omapfb.rotate_type=0 omapdss.def_disp=lcd rootwait twl4030_charger.allow_usb=1 musb_hdrc.preserve_vbus=1 log_buf_len=8M ignore_loglevel earlyprintk vt.global_cursor_default=0 console=ttyO2,115200n8 mpurate=800 vram=12M omapfb.vram=0:8M,1:4M omapfb.mode=dvi:1024x768MR-16 at 60 omapfb.debug=y omapdss.def_disp=lcd root=/dev/mmcblk0p1 rw rootfstype=ext4,ext3,btrfs rootwait
>>>> 
>>>> How do I update my uboot, if that's needed?
>>>
>>> Yes, looks like you have an old U-Boot.
>>>
>>> Unpack this sd image to a >2 GB SD card:
>>>
>>> http://download.goldelico.com/gta04/20140103-GTA04-3.12.0-wheezy-7.3/
>>> file: sd-image.dd.bz2
>>> or use makesd script
>>>
>>> Then boot with this SD once (may need to press and hold the AUX button before powering on) and it will upgrade/reflash U-Boot.
>>
>> Thanks, doing that now.  How long should the flashing take?  I've had a
>> red screen for more than two minutes...
>
> Oh, hang on, I just noticed you wrote ">2", and I'm using a 2Gb card.
> So that may be the problem.
>
> (Although I don't really care about the rootfs, I just need an
> up-to-date uboot.  It's a shame that the process needs a big card and
> takes a long time because of the rootfs...)

OK, no worries, I tried again with the "bzcat sd-image.dd.bz2 ..."
method, and without pressing AUX while reinserting the battery, and this
time everything proceeded as described at
http://download.goldelico.com/gta04/20140103-GTA04-3.12.0-wheezy-7.3/.

Now my cmdline under Replicant is:

root at android:/ # cat /proc/cmdline                                             
console=ttyO2,115200n8 vram=12M omapfb.vram=0:8M,1:4M omapfb.rotate_type=0 omapdss.def_disp=lcd rootwait twl4030_charger.allow_usb=1 musb_hdrc.preserve_vbus=1 log_buf_len=8M ignore_loglevel earlyprintk vt.global_cursor_default=0 console=ttyO2,115200n8 mpurate=800 mux=GTA04A3+ vram=12M omapfb.vram=0:8M,1:4M omapfb.mode=dvi:1024x768MR-16 at 60 omapfb.debug=y omapdss.def_disp=lcd ubi.mtd=4 root=/dev/mmcblk0p1 rw rootfstype=ext4,ext3,btrfs rootwait

and I get a circle-like icon at the top of the screen that I believe
represents battery charge, and Settings/Battery says "55% - Not
Charging".

I think that means the battery issue is solved - many thanks Lukas and
Nikolaus!

        Neil



More information about the Community mailing list