[Gta04-owner] [Community] [Announce] Goldelico Replicant Testing Snapshot (2015.06)

Adrien Dorsaz adrien at adorsaz.ch
Sat Jul 25 21:46:05 CEST 2015


Hello,

Le vendredi 24 juillet 2015 à 11:51 +0200, Lukas Maerdian a écrit :
> 
> If you want to have a look though, you can grep for "TinyALSA", i.e.:
>   adb logcat | grep TinyALSA

I've tried to use the Android's Voice recorder and I had these logs:

        ######## Voice Recorder
        ## Capture "adb logcat | grep -i alsa"
        D/TinyALSA-Audio Input(   83): audio_hw_open_input_stream(0x42062a68, -2147483644, 0x40f86a14, 0x40f86a00)
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): tinyalsa_mixer_get_input_props(0x42062b18)
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): tinyalsa_mixer_set_input_state(1)
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): Setting TX1 Capture Route to Analog
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): Setting TX1 Digital Capture Volume to 12
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): Setting Analog Capture Volume to 5
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): tinyalsa_mixer_set_device(80000004)
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): Setting Analog Left Main Mic Capture Switch to on
        D/TinyALSA-Audio Input(   83): audio_in_standby(0x420722c0)
        D/TinyALSA-Audio Input(   83): audio_in_standby(0x420722c0)
        D/TinyALSA-Audio Input(   83): audio_in_set_parameters(0x420722c0, input_source=1;routing=-2147483644)
        D/TinyALSA-Audio Output(   83): audio_out_standby(0x42065a28)
        D/TinyALSA-Audio Input(   83): audio_in_standby(0x420722c0)
        D/TinyALSA-Audio Input(   83): audio_hw_close_input_stream(0x420722c0)
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): tinyalsa_mixer_set_input_state(0)
        D/TinyALSA-Audio Mixer(   83): Setting Analog Left Main Mic Capture Switch to off
        D/TinyALSA-Audio Output(   83): audio_out_standby(0x42065a28)
        
        ## Playing the just captured sound
        No log, no issues.

Although, I've noticed these behavior: the 8 first seconds of the
capture, I hear a loud Larsen effect and if I speak during this time, it
seems like nothing was recorded except the Larsen. But after these 8
seconds, every thing comes back to the normal (no more Larsen) and I can
record correctly my voice.

Unfortunately, I had nothing more than these logs during the record and
nothing appears in logs when the Larsen effect stops (even in the
dmesg).

For my build issue, it appears that the first time I've built I've
forgot to apply the "zconf.h" soft link. I had to "make clean" before
being able to build correctly the bootimage and replicant.

Now, I have one last issue with the build : as I build as user,
everything has the "1000:1000" permissions and so, even with the "tar
--numeric-owner -pxvf" command I get bad permissions for Android (it
seems that the Replicant installation script fixes the permission after
the SDcard creation, I need to check it).

Regards,
Adrien



More information about the Gta04-owner mailing list