[Gta04-owner] fm-tuner - was Re: hw routing audio patch removed in 3.7?

Dr. H. Nikolaus Schaller hns at goldelico.com
Mon Jun 10 14:49:50 CEST 2013


Am 10.06.2013 um 14:25 schrieb Christoph Mair:

> On Mon, Jun 10, 2013 at 2:15 PM, Dr. H. Nikolaus Schaller
> <hns at goldelico.com> wrote:
>> 
>> Am 08.06.2013 um 18:00 schrieb Benjamin Deering:
>> 
>> 
>> Hmm, so put the conflicting McBSP into the platform data and calling the
>> tristate function instead of the pinmux thing? That is no twl4030
>> specific code, so somehow it still feels a bit strange to have it there.
>> But using a tristate function is a step forward.
>> 
>> Greetings
>> Andreas Kemnade
>> 
>> Is the change needed to enable audio from the FM tuner chip similar to the
>> gsm HW routing issue?
>> 
>> I have your userspace hack from here:
>> 
>> http://misc.andi.de1.cc/si4721.c, it shows that it is finding a station, but
>> nothing I can do in the mixer gets audio.
>> 
>> Now I have tried this tool but I don't see more than:
>> 
>> root at gta04:~# ./si4721 /dev/i2c-2 9380
>> init resp: 00
>> get_chiprev resp: 00
>> 003230000032304201ffe0c3f67700
>> tune freq: 00
>> tune status resp: 00
>> tuned to 00khz RSSI 0 SNR 0 no signal
>> tune rsq resp: 00
>> RSSI 0 SNR 0 no signal
>> 00000000000000
>> tune rsq resp: 00
> 
>> Any ideas/hints what to do? Does it need PCM clock first before tuning?
> 
> Tuning worked on my board when I tried it a long time ago. Did you
> connect the (headphones) antenna?

Yes - but even then I'd expect it to tell me that it has tuned to something
different from 00khz.

BR,
Nikolaus



More information about the Gta04-owner mailing list