[Gta04-owner] gta04 board can boot only outside freerunner case

Christoph Mair christoph.mair at gmail.com
Sun Apr 1 22:59:16 CEST 2012


On Sun, Apr 1, 2012 at 10:54 PM, Belisko Marek <marek.belisko at gmail.com> wrote:
> On Sun, Apr 1, 2012 at 9:58 PM, Christoph Mair <christoph.mair at gmail.com> wrote:
>> On Sat, Mar 31, 2012 at 11:35 PM, Belisko Marek <marek.belisko at gmail.com> wrote:
>>> after some seconds (10) board become unresponsive (console hangs).
>>> I can reproduce it 100% times. Just start booting press any key to get
>>> uboot promt
>>> try to type some command and it just hangs. Could be related to battery
>>
>> The board just hangs and is still powered on? What happens if you
>> press the power button?
> No action it just hangs.
> Because I'm newbie I try to load qtmoko v40 but don't check boot.scr
> before put SD card to board. Seems it overwrite my env in flash to wrong
> values and then any command for reading from mmc fail with:
> MMC: block number 0x1 exceeds max(0x0)
> ** Can't read from device 0 **
>
> ** Unable to use mmc 0:1 for fatload **
>
>
> So despite I'm booting from mmc env is still used from nand???.

Did you press the AUX key during boot? Then it should skip nand and
use only the SD card.

> So now it hangs at typing print.

Strange.

> I try to remove board out of cover (caused some problems at the beginning)
> but got same results.
>
> Not sure if my board could be somehow broken?

I can't think of anything which you can brake to get this behaviour.
So the board should still be fine.

Regards,
  Christoph


More information about the Gta04-owner mailing list