[Gta04-owner] wifi driver fails to load firmware

Christoph Mair christoph.mair at gmail.com
Tue Nov 29 09:06:03 CET 2011


On Tue, Nov 29, 2011 at 12:30 AM, Radek Polak <psonek2 at seznam.cz> wrote:
> Hi,
> i am using myself compiled kernel but from sources of hw_validation branch. I
> am getting this error while trying to bring up wifi:
>
> [  103.280181] WLAN reset status 100000
> [  103.283782] WLAN brightness 255
> [  103.287841] reg-virt-consumer reg-virt-consumer.4: Requesting
> 3150000-3150000uV
> [  103.296325]  -> 255
> [  103.298522] twlldo_set_voltage(3150000,3150000)
> [  103.304138] WLAN reset changed to 140000
> [  103.308166] reg-virt-consumer reg-virt-consumer.4: Enabling regulator
> [  103.318084] WLAN reset status 140000
> [  103.321685] WLAN brightness 0 -> 0
> [  103.327209] WLAN reset changed to 100000
> [  103.394348] mmc1: new SDIO card at address 0001
> [  103.400115] bus: 'mmc': driver_probe_device: matched device mmc1:0001 with
> driver mmcblk
> [  103.408843] bus: 'mmc': really_probe: probing driver mmcblk with device
> mmc1:0001
> [  103.417724] bus: 'sdio': driver_probe_device: matched device mmc1:0001:1
> with driver libertas_sdio
> [  103.427520] bus: 'sdio': really_probe: probing driver libertas_sdio with
> device mmc1:0001:1
> [  103.437255] libertas_sdio mmc1:0001:1: firmware: requesting
> sd8686_helper.bin
> [  163.442291] libertas: can't load helper firmware
> [  163.446960] libertas: failed to load helper firmware
> [  163.453857] libertas_sdio: probe of mmc1:0001:1 failed with error -2
>
> Anyone has idea before i try rootfs from goldelico?

Did you check if the firmware is in the right directory
(/lib/firmware) and has the correct name? The friver package from
marvell where these images come from uses different names.. Maybe you
just need to fix that.
You may also try to move the firmware files to /lib/firmware/libertas/

Regards,
  Christoph


More information about the Gta04-owner mailing list